A Szekszárdi Waldorf Óvoda sosem gyermeket, hanem családot vesz fel.

Ha egy család jelentkezik az óvodába elsőként egy időpontot kapnak, amikor nyugodt körülmények között ismerhetik meg az óvodapedagógusok a gyermeket és a szülőket. Megbeszélnek egy részletes anamnézist a gyermek családba érkezésétől az óvodába lépéséig.
A pedagógusok megismerik a gyermek habitusát, látják a családban elfoglalt helyét, megtudják milyen baba volt, hogyan mozgott, mit szeretett, mit nem, hogyan alszik, mivel lehet megnyugtatni. Közben mesélnek az óvoda életéről, arról, hogy milyen közösségbe csöppen a kicsi, milyen ritmus, szokások és ünnepek, egészséges ételek  fogják kísérni őt az óvodai élet alatt. Azt is megtudják a szülők, hogy ők mivel tudják segíteni az óvodai közösséget.
A következő lépés a beköltözés napja, amikor a kisgyermek kiválasztja a helyét az öltözőben. Elhelyezi a saját ruháit, cipőjét, konyhai és barkácsolós kötényét, vágódeszkáját, törölközőjét, fogkeféjét a helyére. A szülők természetesen  végigkísérik őt ezen az úton.Végül megbeszélik az első óvodai nap menetét.
Az óvodában a gyerekek megtudják a székkörben, hogy új gyermek érkezik közéjük, így várják Ők a közéjük érkezőt szeretettel.
Az óvodában várjuk a kedves érdeklődőket telefonos egyeztetés után minden kedden 13:30-tól 14:00-ig!
Németh Katalin Sarolta  0630/508-0314
Sütő Gábor 0630/243-7872