Pedagógusaink

Csötönyi Nóra

Csötönyi Nóra

TANÁR

Szegeden tanultam matematikát. Sokat. Elmondhatom, hogy a matek a lételemem, 10 évig tanítottam középiskolásoknak, igyekezve bemutatni nehézségein túl minden gyönyörűségét is. Bár ez utóbbit sajnos sokan nehezen képzelik el, de úgy érzem, tanítványaimban sikerült minden efféle kétséget elhessegetnem. Felmerült bennem a kérdés, hogyan is lehetne a matematikát már fiatalabb korban úgy tanítani, hogy az a gyermekek számára barátságos és fesztelen legyen.
A szembejövő lehetőségek és döntések sora vezetett a szekszárdi Waldorf iskolába 2017-ben, ahol napközis tanítóként léptem be a közösségbe.
2018 őszére óriási szeretettel és várakozással tekintek, hiszen az induló első osztály tanítója leszek.

Csákó Fruzsina

Csákó Fruzsina

intézményvezető-helyettes, tanár

1997 óta tanítok, így mondhatom, hogy sokéves tanítói-tanári tapasztalattal rendelkezem az általánosiskolás-korú gyermekek tanításában, angol nyelv oktatásában. Nagy szenvedéllyel tanítom ezt a korosztályt, segítem őket abban, hogy kibontakozhassanak. A saját elképzeléseim mindig konfrontálódtak az állami rendszer követelményeivel: nincs elég idő a tananyag feldolgozására, egyébként is túl sok a tananyag, nem megfelelőek a tankönyvek, a gyerekek túlterheltek, elvesznek az iskola útvesztőiben (és még sorolhatnám)…

A Szekszárdi Waldorf Óvoda és Iskola életébe 10 éve kapcsolódtam be. Először mint szülő, majd mint az alapítvány kurátora. Aztán lehetőséget kaptam, hogy angoltanárként dolgozzak az iskolában. Nagyon élveztem a tankönyv nélküli szabadságot és azt a kreativitást, amivel a tananyagot a gyerekek igényeihez mérten összeállíthattam. Feltűnt a gyerekek lelkesedése, és nyitottsága. Majd az utam külföldre vitt. Négy tanévet töltöttem a luxembourgi Európai Iskolában. 2016 szeptembertől angoltanárként és intézményvezető-helyettesként dolgozom újra a waldorf iskolában. 2017 szeptemberétől pedig az első osztály osztálytanítója vagyok.

Olyan, mintha egy hosszú vándorútról érkeznék haza. Ez az iskola számomra egy lehetőség, ahol egy gyermekbarát intézmény keretei között tagja lehetek egy közösségnek, melynek célja, hogy közös munkával egy olyan helyet teremtsünk, ahol a ránk bízott gyermekek képességeik legjavát nyújtva a világra nyitott, független személyiséggé válhatnak. Minden tapasztalatommal, tudásommal és szeretetemmel igyekszem ezt a folyamatot támogatni. Hiszen itt nem a gyerekeket igazítjuk a tananyaghoz, hanem a tananyag igazodik a gyerekekhez.

Bráz Milán

Bráz Milán

TANÁR

Bráz Máté Milán vagyok, pedagógusi pályafutásomat a Szekszárdi Waldorf Iskolában kezdtem a 2014/2015-ös tanévben.
Előtte a szekszárdi Illyés Gyula karra jártam, ott szereztem meg diplomámat. A zene fontos szerepet játszik az életemben, az éneklés mellett gitározni és zongorázni is megtanultam. Több zenekarban is játszottam már, gitárt tanítottam, kórusban énekeltem, sőt kórust is vezettem.
A 2013/2014-es tanévben a kari rendezvényeken való zenei közreműködésimért, közösségi munkájáért elnyertem a Pécsi Tudományegyetem Tehetségköveti címét.
Jelenleg iskolánk 4. osztályának osztálytanítója vagyok.

Bodonyné Kovács Anikó

Bodonyné Kovács Anikó

TANÁR

Óvodai szülőként kerültem be a Waldorf „bűvkörébe”, majd először önkéntesként, később alkalmazottként is dolgoztam az intézményt fenntartó alapítvány adminisztratív-pénzügyi munkáit segítve. Eredeti végzettségemnek megfelelően 2015-ben kezdtem el tanítani a Waldorf iskolában francia nyelvet, majd 2016-ban elvállaltam az induló első osztályt. Jelenleg a második évfolyam osztálytanítósága mellett több évfolyamon francia szaktanári feladatokat is ellátok.

„A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni és szabadságban kell elengedni” (Rudolf Steiner)

Lépő Kata

Lépő Kata

TANÁR

Diplomámat 2010-ben szereztem meg a Szombathelyi Tanítóképző Főiskolán, intézményünkben 2013 óta dolgozom. A 2013-2021-es évfolyam osztálytanítója, így jelenleg az 5. osztály osztálytanítója, egyben a Waldorf Pedagógiai Intézet utolsó éves hallgatója vagyok.

„Legyen minden egyes gyermek kihívás, Isteni rejtvény számunkra, melyet a szeretet
művészetében szerzett gyakorlattal kell megoldanunk mindaddig folytatva a nevelést,
ameddig a fiatalember meg nem találja önmagát.” (Rudolf Steiner)

Lévai Nóra

Lévai Nóra

TANÁR

2002-ben végeztem tanító szakon Szekszárdon, majd 2006-ban kerültem az akkor induló Szekszárdi Waldorf Iskolához. A Waldorf képesítést 2008-ban szereztem meg.

Két évig dolgoztam napközis nevelőként, majd 2008-ban osztálytanító lettem. Az első osztályomat 8 évig vittem, immár a második, jelenleg harmadikos osztályomat kísérem.

Szeretem az életrajzokat, a festést és a kézimunkát.

Müller Eszter

Müller Eszter

TANÁR

Mindig nagyon érdekelt a természet, a minket körülvevő világ. A gimnázium után vegyésztechnikusként végeztem, majd biológia tanárként diplomáztam. Utána egy más jellegű kíváncsiságtól indíttatva politika szakon, pályázatíró-és projektmenedzser lettem, diplomámat, mint Európa-szakértő kaptam meg. Később elvégeztem a Waldorf osztálytanító képzést, immár 9 éve vagyok részese a Szekszárdi Waldorf Iskola aktív életének. Jelenleg 7. osztályos diákokat tanítok.

Wagner Zita

Wagner Zita

TANÁR

Megszakítás