Csákó Fruzsina

Csákó Fruzsina

Csákó Fruzsina

Intézményvezető-helyettes, tanár

1997 óta tanítok, így mondhatom, hogy sokéves tanítói-tanári tapasztalattal rendelkezem az általánosiskolás-korú gyermekek tanításában, angol nyelv oktatásában. Nagy szenvedéllyel tanítom ezt a korosztályt, segítem őket abban, hogy kibontakozhassanak. A saját elképzeléseim mindig konfrontálódtak az állami rendszer követelményeivel: nincs elég idő a tananyag feldolgozására, egyébként is túl sok a tananyag, nem megfelelőek a tankönyvek, a gyerekek túlterheltek, elvesznek az iskola útvesztőiben (és még sorolhatnám)…

A Szekszárdi Waldorf Óvoda és Iskola életébe 10 éve kapcsolódtam be. Először mint szülő, majd mint az alapítvány kurátora. Aztán lehetőséget kaptam, hogy angoltanárként dolgozzak az iskolában. Nagyon élveztem a tankönyv nélküli szabadságot és azt a kreativitást, amivel a tananyagot a gyerekek igényeihez mérten összeállíthattam. Feltűnt a gyerekek lelkesedése, és nyitottsága. Majd az utam külföldre vitt. Négy tanévet töltöttem a luxembourgi Európai Iskolában. 2016 szeptembertől angoltanárként és intézményvezető-helyettesként dolgozom újra a waldorf iskolában. 2017 szeptemberétől pedig az első osztály osztálytanítója vagyok.

Olyan, mintha egy hosszú vándorútról érkeznék haza. Ez az iskola számomra egy lehetőség, ahol egy gyermekbarát intézmény keretei között tagja lehetek egy közösségnek, melynek célja, hogy közös munkával egy olyan helyet teremtsünk, ahol a ránk bízott gyermekek képességeik legjavát nyújtva a világra nyitott, független személyiséggé válhatnak. Minden tapasztalatommal, tudásommal és szeretetemmel igyekszem ezt a folyamatot támogatni. Hiszen itt nem a gyerekeket igazítjuk a tananyaghoz, hanem a tananyag igazodik a gyerekekhez.

Megszakítás