Wagner Zita

Wagner Zita

Wagner Zita

Tanár

Szekszárdon születtem, iskoláimat helyben végeztem. Érettségi után közel egy évig Angliában dolgoztam, majd Pécsen kezdtem el egyetemi éveimet, és angol-biológia szakos középiskolai tanárként végeztem 2003-ban. 2004-ben születetett meg első gyermekem, akkor költöztem férjemmel haza. Jelenleg is Szekszárdon élünk, négy gyermeket nevelünk.

A szekszárdi Waldorf-közösséggel még az iskola alapítása előtt ismerkedtünk meg. Mindhárom lányunk a Waldorf óvodába járt és utána egyértelmű volt, hogy a Waldorf iskolában kezdik meg tanulmányaikat. Az iskola életében 2012 óta veszek részt. Jelenleg angol óraadóként tanítok.

Az elmúlt tíz év tapasztalatai, mind szülőként és pedagógusként számomra egyértelművé tették, hogy a Waldorf légkör, az államilag elfogadott külön kerettanterv segítségével lehetővé teszi, hogy a gyermekek az általános iskolai tanulmányaik során megőrizzék nyitottságukat új ismeretek iránt, és az alapvető ismereteket, ne csak tudás, hanem tapasztalat szinten is megélhessék. Ebből az iskolából a világra nyitott, belső motivációval rendelkező diákok ballagnak el.

Megszakítás