A családok kerülnek a középpontba Szekszárdon – ingyenes előadást és workshopot tartanak

2018.10.18. A családokat állítja a középpontba a Waldorf Négy Évszak Pedagógiai Alapítvány által szervezett „Közösség a családban – családok közössége” címmel október 27-én szombaton megrendezendő műhelymunkával egybekötött ingyenes előadás.

A Waldorf iskolában megtartandó rendezvényen „Családformák és családi funkciók a magyar társadalomban” címmel előadást tart Tóth Olga szociológus, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa.

Az előadás bemutatja, hogy a család milyen sokféle formában létezik napjainkban, milyen funkciókat tölt be az emberek életében, és milyen módon viszonyul egymáshoz a családról alkotott, gyakran idealizált kép, illetve a családok tényleges működése. Rámutat, hogy a családi krízisek keletkezése hogyan függ össze a család fogalmának folyamatos átalakulásával.

A rendezvény műhelymunkával folytatódik két csoportban. Az egyik csoportot dr. Czirmai Ildikó pszichiáter-pszichoterapeuta vezeti „Erővonalak a családban” címmel. A másik csoportot „Konfliktusok és megküzdések a családban” címmel Zánkay András, klinikai pszichológus, kiképző pszichodráma csoportvezető, szupervízor vezeti majd.

A műhelymunkák célja az egyéni tapasztalatok feldolgozása kötetlen, alkotó formában. A csoportválasztás önkéntes, egy-egy csoportba legfeljebb 15-18 fő jelentkezhet.

A rendezvény a Négy Évszak Waldorf-pedagógiai Alapítvány „Védőháló a családokért” program részeként valósul meg.

A jelentkezési lapot itt találja – kattintson!

Program
13.00-13.45 Érkezés, regisztráció, köszöntő
13.45-15.00 Családformák és családi funkciók a magyar társadalomban (Tóth Olga előadása)
15.00-15.30 Szünet, jelentkezés a csoportmunkákra
15.30-18.00 Műhelymunkák
18.30-20.00 Büfévacsora, kötetlen beszélgető

Cím
7100 Szekszárd, Rákóczi utca 132.

További információ:
Bonitas Alapítvány alapitvany.bonitas@gmail.com +36 20 36 41 625

A családok kerülnek a középpontba Szekszárdon – ingyenes előadást és workshopot tartanak

 

Megszakítás