Bemutatkozik a leendő első osztályos tanítónk

Müller Eszter

Miért választottad anno a Waldorf-pedagógiát a hagyományos állami modul helyett? 

A Waldorf-pedagógiában benne van mindaz, ami gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak egyaránt jó. Senki sincs „gúzsba kötve”, sok lehetőséget, sokszínűséget kínál és olyan napokat, amelyeket szívesen megélünk együtt.

Sikeresen végigvezettél egy most kifutó évfolyamot 1-8. osztályig. Milyen érzésekkel indulsz újra a leendő első osztályban?

Örömmel, lelkesen tekintek az új kihívás elé. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz a csapat. A nyarat megpróbálom majd arra felhasználni, hogy lendületet és erőt gyűjtsek.

Az elmúlt 8 év tapasztalata alapján mit tartasz a legfontosabbnak a tanításban? 

Ezen a kérdésen hosszan el tudnék töprengeni. Sok szempont adódik; sokat számít a szakmai tudás, a felkészültség. De az ember személyisége, elfogadókészsége, a megértés és az a szeretet is nagyon fontos, amellyel a többi ember irányába tud fordulni.

Mennyire gondolod másnak a mostani leendő elsősöket, mint 8 évvel ezelőtt? Változott-e ez a korosztály? Ha igen, szerinted miben? Hogyan tudsz ehhez alkalmazkodni? 

A világ folyamatosan változik körülöttünk, azt gondolom, hogy a mostani gyerekek is különböznek a 8 évvel ezelőtti diákoktól. Állandóan hatalmas mennyiségű információ zúdul gyerekekre és felnőttekre egyaránt, és változik az emberek közötti kapcsolatok minősége is.

Megpróbálok nyitott maradni a világ iránt, megfelelni a kihívásoknak és helyén kezelni a problémákat.

A nyolcadikosok véleménye Eszterről.
Megszakítás